söndag 11 september 2011

Balta Nakts

Igår var det Balta Nakts i Riga. Balta Nakts betyder Vit Natt, men vad namnet anspelar på är jag lite på det oklara med. Vad som skedde igår natt var iallafall att det pågick diverse kulturaktiviteter på olika platser i stan fram till småtimmarna, många på temat svart och vitt.
Filmvisning, där energin genererades av träningscyklar

Vi började vid sextiden med den aktivitet som låg närmast där jag bor, och som startade först; spel- och kaffekväll på Café Kafka. Där tog vi en kopp dagens kaffe samt friskade upp minnet i hur man spelar Carcassonne.
Därefter följde en bra stunds planlöst kringvandrande, det var ganska svårt att hitta en del av aktiviteterna eftersom de flesta skedde inomhus. Dock passade jag på att genomföra en Geocaching Challenge jag kikat på ett tag, den går ut på att röra vit toppen av en viss staty. 
Geocaching Challenge

Efter att ha ätit mötte vi upp med en grupp erasmusar jag känner och slog följe med dem en bit på vägen mot deras mål. 
Vårt eget nästa mål var ett café där en match Dam med levande pjäser skulle ske. Väl där visade det sig att vi kunde få delta som pjäser själva, som de "vita" brickorna. De svarta brickorna bestod av flickor i svart långklänning och högklackat som såg aningen stelfrusna ut i den kyliga natten.
The other team

Själva tänkande sköttes av två spelare ur publiken, bekvämt placerade i länstolar vid sidan om planen. För övrigt hann Alise under spelets gång bli Drottning, och vår sida vann.

Efter det här vandrade vi åter ner mot Gamla Stan, och gick efter en taktisk genomgång på ett café litet mer strukturerat mellan aktiviteterna. I anglikanska kyrkan var ljuset släckt och det spelades skräckfilmsmusik, och i gångtunneln mot busstationen pågick någon slags dans och ljusshow som vi tittade på som hastigast. Som avslutning på kvällen vandrade vi bort till ett gammalt industriområde där en konstutställning pågick. Klockan hade då nått närmare 01.30 på natten.
Art.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar